အီကြာကွေးအချိုးအဆ
အိမ်မှာလုပ်စားဖို့ပဲဖြစ်ဖြစ် ရောင်းဖို့ပဲဖြစ်ဖြစ် အမိုးနီးယားအနံ့မကြိုက်တဲ့မိတ်ဆွေများ အီကြာကွေးအချိုး လိုအပ်တဲ့မိတ်ဆွေများအတွက် စေတနာဖြင့် တင်ပေးလိုက်ပါတယ်ခင်ဗျာ
ဘေဘီအီကြာကွေး











ပြုလုပ်နည်း (ကိတ်မွှေစက် ဂေါက်မွှေတံကိုအသုံးပြုပါ)/ လက်နဲ့နယ်လည်းရပါတယ်)
*ပထမဦးစွာ ရေ ကြံချို နို့ဆီ ဆား ကြက်ဥ ဆီ မာဂျရင်းတို့ကို speed 1 နဲ့ ခဏမွှေပေးပါ နောက်ထပ်ကျန်ရှိနေတဲ့ ဂျုံမှုန့် ယိစ် ပဲစိမ်းမှုန့် ဘေကင်ပေါင်ဒါတို့ကိုထည့်ပီး speed 1 နဲ့ ခဏ speed 2 နဲ့ 5မိနစ်ခန့်မွှေပေးပါ ပီးနောက် ခုံပေါ်မှာ ဂျုံဖြူးပေးထားပီး dough ကို ၅ မိနစ်ခန့် ခဏတင်ထားပါ ပီးနောက် အချောဖြစ်အောင် ၂ ပုံခွဲပုံပေးပါ လေလုံအောင်အုပ်ထားပေးပီး ၃၅-၄၀ မိနစ်ခန့်နှပ်ထားပေးပါ ပီးနောက် အလျားအပြားရှည်ရှည်လေးပြားပါ (ပြားတဲ့အခါ ဂျုံသားအောက်ကို ဂျုံများများဖြူးပေးပါ ထိုမှသာ လက်နဲ့ယူတဲ့အခါ မကပ်မှာပါ) အရမ်းမပါးစေရပါ အကျယ်ပေတံတစ်ပြားစာခန့် အရှည်ကို ၇ လက်မခန့် (တစ်ချောင်းကို 60gခန့်) ဖြတ်ပီး အလယ်ကထပ်ပိုင်းပီး ပထမတစ်ခုကိုရေအနည်းငယ်သုပ်ပေးပီး နှစ်ခုထပ်ပါ အလယ်ကနေ တူလေးနဲ့ဖြစ်ဖြစ်ဖိပေး လက်နဲ့အနည်းငယ်ဆွဲပီး ဆီပူပူနဲ့ကြော်ပေးပါ
*မှတ်ချက် မိမိလိုချင်တဲ့ဆိုဒ်အဆင်ပြေသလိုပြုလုပ်လို့ရပါတယ် ဘေဘီအီကြာဆို ဂျုံ ၁ ပိသာ 70-72 ခုခန့်ထုတ်လို့ရပါတယ်
အဆင်ပြေကြပါစေ မိတ်ဆွေများ 

Kyaw Mg Mg Baker
Comments
Post a Comment